← Alle nieuwsartikelen
januari 25, 2022

3 Mei meetup voor zorg- en welzijnsmedewerkers

Werk je in de zorg of welzijnssector? Kom in actie voor een gezonde wereld en werk samen aan een fossielvrij pensioen!

Steeds meer zorg- en welzijnverleners uiten hun zorg dat hun pensioenfonds hun geld belegt in fossiele bedrijven, wapens en tabak. Verschillende pensioendeelnemers in de zorgsector hebben samen met Groen Pensioen uitgezocht hoe hun pensioenfonds belegt op deze onderwerpen. Deze beleggingen staan haaks op de kern van het werk van zorgverleners en brengen de volksgezondheid ernstig in gevaar.

Het betreft beleggingen van pensioenfondsen van o.a. verpleegkundigen, huisartsen, buurtmedewerkers, apothekers, medisch specialisten, verloskundigen en fysiotherapeuten. Maar ook van vele stichtingen en bedrijven in de welzijnssector zoals theatermakers.

Groen Pensioen ondersteunt zorg- en welzijnverleners die hun pensioenfondsen aanspreken op diens vervuilende beleggingen.  Daarom organiseert zij samen met Fossielvrij NL online meetups.

De eerstvolgende is op 3 mei 2022 van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Met: klimaatcampaigner Anne-Marie Pronk (misschien ken je haar van Twitter als @Klimaatzuster) die je alles vertelt over klimaatcommunicatie in het algemeen, de do’s en don’t als je de klimaatcrisis bespreekt met je collega’s en je collega’s wil enthousiasmeren over deze meest effectieve klimaatactie die je als individu kunt ondernemen!

Laurie Kos van Groen Pensioen vertelt over de zorgcampagne van Groen Pensioen en praat iedereen bij over de laatste ontwikkelingen rond de pensioenen van zorg- en welzijnswerkers.

Eerdere sprekers tijdens vorige meetups waren:

Doe je ook mee? Geef je nu op!

    Hierbij geef ik mij op voor:

    Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze andere activiteiten?

    (in de namailing naar de deelnemers van de laatste meetup was de datum 26 april genoemd maar dit is koningsnacht, we hebben de meetup daarom verplaatst naar 3 mei)

    ← Alle nieuwsartikelen