← Alle nieuwsartikelen
oktober 14, 2021

Groen Pensioen organiseert gratis webinarserie

Binnenkort in de herhaling! Onze gratis webinarserie “Pensioen Vergroenen Voor Beginners”.

Op maandag 25 oktober en woensdag 3 november vonden er twee webinars plaats waarin we de kennis en ervaring die we hebben opgedaan in onze gesprekken met pensioenfondsen deelden.

We zullen deze tweedelige webinarserie binnenkort herhalen.

In deze serie leer je hoe de beleggingen van onze pensioenfondsen de leefbaarheid van onze wereld in gevaar brengen en hoe je de informatie op de website van pensioenfondsen ontleedt. Na het volgen van de webinars weet je wat er te kiezen is en kan je verwoorden wat jij belangrijk vindt voor het geld in jouw pensioenpot. Als het bestuur hun gebruikelijke argumenten geeft, zorgen wij dat je woorden hebt voor jouw visie.

Al is het geen simpel vakgebied: na een uur ben jij een stuk wijzer. We maken het gezellig uur van, en er is ruim gelegenheid om vragen te stellen. Binnenkort kun je je weer opgeven, alleen of samen met collega’s, en ontvang tips, filmpjes en oefeningen.

Deel 1: “De Alfabetsoep”,: voor iedereen in Nederland die hun pensioenfonds aan wil sporen om pensioengeld niet langer te investeren in verdere ontwrichting van het klimaat en wil dat ook hun fonds de 2 triljoen euro pensioengeld inzet om te bouwen aan een gezonde en veilige toekomst.

Deel 2: “Mijn Geld, Mijn Zeggenschap”, waarin je leert welke rechten je precies hebt en hoe inspraak in je pensioenfonds werkt. Wie doet wat en wie beslist over wat? Welke hulplijnen zijn er? En waarin je leert welke acties er mogelijk zijn, en je oefent hoe je een gesprek met een pensioenbestuurder voert, en welke argumenten je goed kunt gebruiken.

 

← Alle nieuwsartikelen