Meetups voor zorg- en welzijnswerkers

Werk je in de zorg of welzijnssector? Kom in actie voor een gezonde wereld en werk samen aan een fossielvrij pensioen!

Steeds meer zorg- en welzijnsverleners uiten hun zorg dat hun pensioenfonds hun geld belegt in fossiele bedrijven, wapens en tabak. Verschillende pensioendeelnemers in de zorgsector hebben samen met Groen Pensioen uitgezocht hoe hun pensioenfonds belegt op deze onderwerpen. Deze beleggingen staan haaks op de kern van het werk van zorgverleners en brengen de volksgezondheid ernstig in gevaar.

Het betreft beleggingen van pensioenfondsen van o.a. verpleegkundigen, huisartsen, buurtmedewerkers, apothekers, medisch specialisten, verloskundigen en fysiotherapeuten. Maar ook van vele stichtingen en bedrijven in de welzijnssector zoals theatermakers.

Groen Pensioen ondersteunt zorg- en welzijnsverleners die hun pensioenfondsen aanspreken op diens vervuilende beleggingen.  Daarom organiseert zij samen met Fossielvrij NL online meetups.

Kijk wanneer de eerstvolgende meet-up is in onze agenda!

Eerdere sprekers tijdens vorige meetups waren:

  • Elke meetup start met een inleiding door Laurie Kos van Groen Pensioen waarin ze vertelt over de zorgcampagne van Groen Pensioen en iedereen bijpraat over de laatste ontwikkelingen rond de pensioenen van zorg- en welzijnswerkers.

  • Hiske Arts en Liset Meddens vertelden over hun aanpak van de succesvolle ABP Fossielvrij campagne

  • Artsen zoals Serge Zweers die hun pensioenfonds aanspraken en vertelden hoe ze dat hebben aangepakt

  • Jeanine Pothuizen, klimaatcoach bij en voorzitter van Klimaatgesprekken. Wat moet je wel en absoluut niet doen als je het klimaatgesprek met je pensioenfonds aangaat? Hoe zorg je dat een medewerker of bestuurder van een pensioenfonds niet gelijk in de verdediging schiet? Wat zijn de do’s en don’ts als je het klimaatgesprek met je collega’s en leidinggevenden aangaat en hen wil bewegen samen met jou in actie te komen voor een groen pensioen? Jeanine helpt je op weg!

  • Femke Sleegers, initiatiefnemer van de Social Tipping Point coalitie vertelt over het grote belang van divesteer-campagnes als social tippingpoint: een kans voor snelle maatschappelijke en economische veranderingen die de broeikasgasuitstoot snel aanzienlijk verminderen.

  • Anne-Marie Pronk (misschien ken je haar van Twitter als @Klimaatzuster) vertelde over klimaatcommunicatie in het algemeen, de do’s en don’ts als je de klimaatcrisis bespreekt met je collega’s en je collega’s wil enthousiasmeren over deze meest effectieve klimaatactie die je als individu kunt ondernemen!

  • De meetups zijn interactief: je ontmoet andere zorg- en welzijnsverleners die pensioenactie willen ondernemen en we denken mee hoe jij kan bijdragen.

Vorige
Vorige

Groen Pensioen organiseert gratis webinarserie

Volgende
Volgende

Hoe kies je een duurzaam pensioen?