Nieuwe infographic klimaatcrisis is een gezondheidscrisis

We hebben een nieuwe infographic voor de zorgcampagne van Groen Pensioen. Deze presenteerden we onlangs tijdens het festival van de Groene Zorg Alliantie. Je kunt deze banner downloaden in de toolkit en gebruiken om jouw collega’s en werkgever te informeren waarom de klimaatcrisis een gezondheidscrisis is en ons pensioengeld niet geïnvesteerd zou moeten worden in fossiele brandstoffen en de sloop van bossen en andere ecosystemen en zo de grootste gezondheidscrisis aller tijden veroorzaken.

Met onze zorgcampagne helpen we medewerkers in de zorg die hun pensioenfonds willen aanspreken op beleggingen die de klimaatcrisis alleen maar verergeren. De levende planeet dus verder opwarmen met geld van artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners!

Het was best een werk om alle gevolgen van de klimaatcrisis voor je gezondheid te verzamelen. Er is in Nederland opvallend genoeg niet één instituut dat álle gevolgen van de klimaatcrisis voor de volksgezondheid monitort. Er is dus niet één instituut dat én de hittedoden telt én de geestelijke gevolgen van bijvoorbeeld de dramatische overstromingen in Limburg bijhoudt én de toename van allergieën. Bekijk hier het resultaat van onze zoektocht, bronvermelding vindt je in de afbeelding.

De infographic werd gemaakt door ontwerpstudio Dot by dot.

Lees ook: Zorg luidt noodklok, pak de klimaatcrisis nu aan, oproep Zorg voor klimaat

Vorige
Vorige

Zorg- en welzijnsorganisaties spreken PFZW aan op fossiele beleggingen

Volgende
Volgende

Lancet Countdown Report: fossiele brandstoffen belangrijker dan gezondheid en welzijn?