Nummer 8 in Trouw Duurzame 100!

Gisteravond werd de volledige lijst van de veertiende Duurzame 100 van dagblad Trouw bekendgemaakt. Vorig jaar kwamen we de top 100 binnengestormd op plaats 24 en dit jaar staan we in de top 10 op nummer 8! We zijn vereerd dat we weer in deze groene lijst staan tussen steengoede burgerinitiatieven. Een geweldige opsteker voor iedereen die het afgelopen jaar keihard heeft gewerkt om pensioendeelnemers te vragen om in actie te komen, omdat de geldstroom van de miljarden euro’s van ons pensioengeld de oude fossiele industrie in stand houdt en dat met ons eigen geld (!) álles wat ons lief is - onze kinderen, de natuur, onze medemensen, onze toekomst-, steeds verder in gevaar wordt gebracht.

Dank aan iedereen die dit jaar heeft meegeholpen met de webinars, de onderzoeken, de gesprekken met mensen uit de pensioenwereld, de demonstraties, het vernieuwen van de website en de toolbox, en natuurlijk aan iedereen die dit jaar zijn of haar pensioenfonds aansprak!

En ook veel dank aan onze partnerorganisaties o.a. Fossielvrij, Both Ends, Urgewald, de Eerlijke Geldwijzer, Klimaatgesprekken, de Sociale Tippingpoint Coalitie en Zorg voor Klimaat.

Dagblad Trouw over de Pensioenvergroeners: Groen Pensioen is een groep pensioenspaarders die zich inspant om Nederlandse pensioenfondsen te bewegen te stoppen met beleggingen in fossiele brandstoffen. Om de klimaatcrisis te stoppen zijn structurele veranderingen nodig.

Groen Pensioen wil een systeemverandering door geldstromen ten goede aan te wenden. Er zijn 11 vrijwilligers actief en er is een grote groep sympathisanten, stelt de organisatie. Er zijn campagnes in de zorgsector en bij het pensioenfonds PNO-media.

Om de klimaatdoelen van Parijs te bereiken, moet de CO2-uitstoot drastisch naar beneden. In een petitie eist Groen pensioen dat de pensioenfondsen uiterlijk in 2025 fossiele brandstoffen uitsluiten.

Vorige
Vorige

Lancet Countdown Report: fossiele brandstoffen belangrijker dan gezondheid en welzijn?

Volgende
Volgende

Groen Pensioen organiseert gratis webinarserie