Inspiratiesessie 7 maart Klimaatrisico's en Rendement

Inspiratiesessie 7 maart Klimaatrisico's en Rendement

Op donderdag 7 maart organiseert Groen Pensioen een inspiratiesessie voor pensioenbestuurders en andere verantwoordelijken voor pensioen beleggingsbeleid. Op deze inspiratiesessie krijgen de aanwezigen inzicht in de huidige stand van zaken rondom klimaatrisico’s en wat dat betekent voor het rendement van beleggingen. Daarnaast delen twee pensioenbestuurders hun kennis en ervaringen over welk proces zij hebben doorlopen naar een toekomstbestendig beleggingsbeleid. Gedurende het panelgesprek is er ruimte voor onderlinge uitwisseling met het panel en aanwezigen om gerichte vragen te stellen. 

Met deze inspiratiesessie faciliteren we dat pensioenfondsen een beter inzicht krijgen in de risico's voor het rendement die beleggingen in fossiel met zich meebrengen voor de lange termijn. Ook is dit een sessie waarbij de aanwezige pensioenfondsen met elkaar in dialoog gaan over de processen en stappen rondom toekomstbestendig beleggingsbeleid.

Bent u pensioenbestuurder of verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen uw pensioen? Meld u aan voor dit event via deze link.

Programma

Donderdag 7 maart 2024, van 14.30u-17.00u inclusief borrel

Sprekers en panelgesprek:

  • Willem Schramade is hoogleraar Finance aan Nyenrode met expertise in Sustainable Finance & Sustainable Investing van waaruit hij zijn kennis deelt over klimaatrisico’s voor beleggingsportefeuilles. 

  • Auke Plantinga is Universitair Hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en expert op het gebied van prestatie- en risicomanagement bij financiële instellingen met focus op pensioenfondsen. Hij komt spreken over de ontwikkelingen en impact van divesteren op rendement voor beleggingen. 

  • Bas van Ooijen is Head of Investment Management bij Pensioenfonds Horeca & Catering en vertelt over het proces van divesteren binnen PH&C.

  • Marcel Andringa is uitvoerend bestuurder balans- en vermogensbeheer PME Pensioenfonds en beantwoordt als panellid vragen over de overwegingen om uit fossiel te stappen.

Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

De bijeenkomst is besloten en wordt gehouden onder de Chatham House Rule.

Voor vragen en contact: hallo@groen-pensioen.nl

Vorige
Vorige

Terugblik inspiratiesessie Klimaatrisico's en rendement

Volgende
Volgende

Ook Zorg- en Welzijn pensioenfonds stopt met fossiele beleggingen